Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Midden-Oosterse Rijst met Paprika en Zalm

Midden-Oosterse Rijst met Paprika en Zalm

Een gezonde, snel te bereiden rijst met verse paprika en zalmfilet.

40 minuten
Midden-Oosters
rijst
AH Verse zalmfilet op huid*

Ingrediënten

  • 250 gram AH Verse zalmfilet op huid*
  • 250 gram AH Sweet palermo rode puntpaprika
  • 1 kopje Grand'Italia basmatiriezenrijst
  • 1 el Oliehoorn Currysaus extra pittig
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse peterselie, gehakt
  • 2 el AH Rauwkost olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snij de paprika in strepen en bak deze samen met de knoflook in olijfolie tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de currysaus toe aan de paprikamengeling en roer goed door.
  4. Bak de zalmfilet in een aparte koekenpan met olijfolie tot hij gaar is (ongeveer 4-5 minuten per kant).
  5. Meng de rijst, paprika en currysaus samen in een grote kom.
  6. Serveer de rijst met de gebakken zalmfilet erop of eraan.
  7. Garneer met verse peterselie en peper naar smaak.