Vorig receptZomerse Paprikakapriola Ovenschotel
donderdag 31 juli 2025Volgend receptZomerse Tomaten- en Maïs Salad met Rauwkost

Zomerlijke Courgette- en Runderstoofpot met Olijfolie
Een lichte, smaakvolle Midden-Oosterse stoofpot met verse courgette en mager rundvlees, perfect voor een gezonde zomerdag.
35
Midden-Oosters
stoofpot
AH Maïskolven
Ingrediënten
- 250 gram AH Maïskolven
- 200 gram AH Greenfields magere runderlappen
- 200 gram AH Courgette
- 1 el AH Olijfolie
- 1 el AH Verspakketten (gekruide olijven en kruiden)
- 100 gram AH Romaatjes 250 gram
- 100 ml water
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in dunne plakjes en snijd de runderlappen in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een pan, bak de runderlappen licht goudbruin, voeg de courgette toe en bak 3 minuten. Voeg de Romaatjes, gekruide olijven en water toe, laat 20 minuten zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn.
- Serveer warm met een scheut extra olijfolie en een paar verse olijven erbij.