Vorig receptZomerlijke Courgette- en Runderstoofpot met Olijfolie
woensdag 30 juli 2025Volgend receptGezonde Rijstbowl met Tricolor Kluitsla en Geelvintonijn

Zomerse Tomaten- en Maïs Salad met Rauwkost
Een frisse, gezonde en snel bereide zomerdag salade met rauwkost, tomaten en maïs.
30
Nederlands
vegetarisch
Biologisch trostomaten
Ingrediënten
- 500 gram AH Biologisch trostomaten, in blokjes
- 2 maïskolven, uit de schil, in stukjes
- 150 gram AH Sperziebonen, in stukjes
- 100 gram AH Romaatjes, in blokjes
- 3 eetlepels AH Olijfolie
- 1 el versgehakte peterselie
- 1 el citroensap
- 1 snuf zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de sperziebonen op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bak 15 minuten tot ze zacht zijn.
- Doe de tomaten, maïs, Romaatjes en gebakken sperziebonen in een kom.
- Voeg de resterende olijfolie, citroensap, peterselie en zout toe.
- Roer goed door en serveer met een extra snufje zout en een paar blaadjes rauwkost erbij.