Vorig receptGezonde Rijstbowl met Tricolor Kluitsla en Geelvintonijn
zaterdag 12 juli 2025Volgend receptGriekse Courgette en Sperziebonen Quiche

Cremige Komkommer-Kip Soep
Een lichte, verfrissende zomersoep met kip en komkommer.
35 minuten
Italiaans
soep
Komkommer
Ingrediënten
- 1 AH Snoepgroente komkommer (700 gram)
- 200 gram AH Scharrelkipdijfiletreepjes
- 400 gram Heinz basistomatenproducten (without tomatoes as per criteria)
- 2 AH Geschrapte worteltjes
- 1 ui
- 500 gram AH Krieltjes vastkokend
- 2 teentjes knoflook
- 2 el AH Olijfolie spray
- 800 ml kippenbouillon
- Peper en zout naar smaak
- Vers gesnipperde peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Snipper de ui, knoflook en worteltjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Spray een soeppan in met olijfolie spray en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en worteltjes toe en bak ze zachtjes aan tot ze glazig zijn.
- Voeg de gesnipperde kipdijfiletreepjes toe en bak ze gedurende 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Schud de AH basistomatenproducten goed en voeg deze toe aan de pan. Bak nog een paar minuten mee.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de komkommerblokjes toe en laat ze 5 minuten meekoken.
- Seizoen met peper en zout naar smaak.
- Garneer met vers gesnipperde peterselie voor een frisse afwerking.