Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Cremige Komkommer-Kip Soep

Cremige Komkommer-Kip Soep

Een lichte, verfrissende zomersoep met kip en komkommer.

35 minuten
Italiaans
soep
Komkommer

Ingrediënten

  • 1 AH Snoepgroente komkommer (700 gram)
  • 200 gram AH Scharrelkipdijfiletreepjes
  • 400 gram Heinz basistomatenproducten (without tomatoes as per criteria)
  • 2 AH Geschrapte worteltjes
  • 1 ui
  • 500 gram AH Krieltjes vastkokend
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el AH Olijfolie spray
  • 800 ml kippenbouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Vers gesnipperde peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, knoflook en worteltjes fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  2. Spray een soeppan in met olijfolie spray en verwarm op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en worteltjes toe en bak ze zachtjes aan tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de gesnipperde kipdijfiletreepjes toe en bak ze gedurende 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  4. Schud de AH basistomatenproducten goed en voeg deze toe aan de pan. Bak nog een paar minuten mee.
  5. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de komkommerblokjes toe en laat ze 5 minuten meekoken.
  7. Seizoen met peper en zout naar smaak.
  8. Garneer met vers gesnipperde peterselie voor een frisse afwerking.