Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Frans Aardappelgratin met Groenten

Frans Aardappelgratin met Groenten

Een Michelin-waardig, voedzaam en snel te bereiden Frans aardappelgratin met verse groenten.

40 minuten
Frans
aardappel
AH Krieltjes vastkokend

Ingrediënten

  • 1 kilo AH Krieltjes vastkokend
  • 2 stuks AH Sweet Palermo rode puntpaprika
  • 1 stuks AH Courgette
  • 250 gram AH Cherrytomaten
  • 200 ml AH Olijfolie spray
  • 200 gram Alle AH Italiaanse roerbakgroenten
  • 100 gram Alle Van Wijngaarden

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven op 200°C.
  2. Schilder de aardappelen en snipper ze in plakjes van ongeveer 3 mm dikte.
  3. Snipper de paprika, courgette en cherrytomaten in kleine stukken.
  4. Meng alle groenten met de aardappelplakjes in een grote kom.
  5. Spray de olie over de groenten en aardappels en roer goed door.
  6. Voeg de kruiden toe en meng opnieuw.
  7. Leg de groenten en aardappels in een ovenbestendige bak en dek af met aluminiumfolie.
  8. Bak het gratin gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  10. Serveer warm.