Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Zomerlijke Rijstschotel met Roerbakgroenten en Roodbaars

Zomerlijke Rijstschotel met Roerbakgroenten en Roodbaars

Een licht, voedzaam en smakelijk gerecht perfect voor de zomer.

40 minuten
Nederlands
rijst
Rijst

Ingrediënten

  • 250 gram AH Jazmin rijst
  • 400 gram Alle AH Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 stuks AH Sweet Palermo rode puntpaprika
  • 250 gram AH Cherrytomaten
  • 2 stuks AH Roodbaars filet (ongeveer 150-200 gram per persoon)
  • 2 el AH Olijfolie spray
  • Smaakmaker naar keuze (bijv. sojasaus, sesamzaadjes)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
  2. Snijd de puntpaprika en cherrytomaten in kleine stukken.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de roerbakgroenten, puntpaprika en cherrytomaten gedurende 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  4. Leg de rode baarsfilets in een andere pan met wat olie en bak ze 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur.
  5. Schep de rijst in kommetjes, leg de gebakken groenten erop en plaats het rode baarsfilet ernaast.
  6. Garneer met smaakmakers naar keuze.