Vorig receptGezonde Middel-Oosten Groenten Quiche
maandag 7 juli 2025Volgend receptGrieks aubergine en courgette stoofpot

Zomerlijke Rijstschotel met Roerbakgroenten en Roodbaars
Een licht, voedzaam en smakelijk gerecht perfect voor de zomer.
40 minuten
Nederlands
rijst
Rijst
Ingrediënten
- 250 gram AH Jazmin rijst
- 400 gram Alle AH Italiaanse roerbakgroenten
- 2 stuks AH Sweet Palermo rode puntpaprika
- 250 gram AH Cherrytomaten
- 2 stuks AH Roodbaars filet (ongeveer 150-200 gram per persoon)
- 2 el AH Olijfolie spray
- Smaakmaker naar keuze (bijv. sojasaus, sesamzaadjes)
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Snijd de puntpaprika en cherrytomaten in kleine stukken.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de roerbakgroenten, puntpaprika en cherrytomaten gedurende 5-7 minuten op middelhoog vuur.
- Leg de rode baarsfilets in een andere pan met wat olie en bak ze 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur.
- Schep de rijst in kommetjes, leg de gebakken groenten erop en plaats het rode baarsfilet ernaast.
- Garneer met smaakmakers naar keuze.