Vorig receptZeebaars met Tomatenrisotto en Spinazie
woensdag 18 juni 2025Volgend receptThaise Kokos Haan met Groenten

Gebakken Aardappel met Tomaten en Feta
Een eenvoudig maar smaakvol gerecht met aardappelen, tomaten en feta kaas, perfect voor een warme zomeravond.
45 minuten
Midden-Oosters
aardappel
Aardappelen
Ingrediënten
- 600 gram AH Aardappelschijfjes
- 2 AH Bospeen
- 2 AH Trostomaten
- 100 gram feta kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel droge oregano
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 200 graden Celsius.
- Spoel de aardappelschijfjes af en droog ze goed af met keukenpapier.
- Meng de aardappelschijfjes in een kom met 1 eetlepel olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper.
- Leg de aardappelschijfjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Snijd de bospeen en tomaten in plakjes en leg ze tussen de aardappelschijfjes.
- Geef alles nog eens wat olijfolie en zout en peper.
- Bak het gerecht 30-35 minuten in de oven tot de aardappelen gaar zijn en goudbruin van kleur.
- Verdeel de feta kaas over het gerecht en serveer warm.