Vorig receptMediterrane Groentensalade met Broccoli en Wortel
vrijdag 6 juni 2025Volgend receptMidden-Oosterse Radijs en Aardappelsalade

Tonijnsteak met Komkommer-Avocado Salade
Een licht en fris Italiaans gerecht met vers tonijn, een verfrissende komkommer-avocado salade en gekruide bakaardappeltjes.
45 minuten
Italiaans
vis
Tonijnsteak wit
Ingrediënten
- 4 Tonijnsteak wit (ongeveer 200 gram per stek)
- 1 AH Komkommer
- 2 AH Avocado
- 800 gram AH Gekruide bakaardappeltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 200 graden Celsius.
- Leg de gekruide bakaardappeltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestuif met zout en peper. Bak in de oven gedurende 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de komkommer en avocado in dunne plakken.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur. Braden de tonijnsteaks aan beide kanten gedurende ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Bestuif met zout, peper en citroensap tijdens het braden.
- Serveer de tonijnsteaks met de gekruide bakaardappeltjes en de komkommer-avocado salade aan de zijde.