Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Tonijnsteak met Komkommer-Avocado Salade

Tonijnsteak met Komkommer-Avocado Salade

Een licht en fris Italiaans gerecht met vers tonijn, een verfrissende komkommer-avocado salade en gekruide bakaardappeltjes.

45 minuten
Italiaans
vis
Tonijnsteak wit

Ingrediënten

  • 4 Tonijnsteak wit (ongeveer 200 gram per stek)
  • 1 AH Komkommer
  • 2 AH Avocado
  • 800 gram AH Gekruide bakaardappeltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven op 200 graden Celsius.
  2. Leg de gekruide bakaardappeltjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestuif met zout en peper. Bak in de oven gedurende 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Snijd de komkommer en avocado in dunne plakken.
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Braden de tonijnsteaks aan beide kanten gedurende ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Bestuif met zout, peper en citroensap tijdens het braden.
  5. Serveer de tonijnsteaks met de gekruide bakaardappeltjes en de komkommer-avocado salade aan de zijde.