Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Lente Rijst met Asperges en Paprika

Lente Rijst met Asperges en Paprika

Een voedzame en smakelijke rijstmaaltijd met verse asperges en paprika, perfect voor de lente.

45 minuten
Indiaas
rijst
AH Nederlandse witte asperges

Ingrediënten

  • 250 gram AH Romaatjes
  • 300 gram AH Sweet Palermo rode puntpaprika
  • 1 kilo AH Krieltjes vastkokend
  • 500 gram AH Nederlandse witte asperges
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel Verstegen kruidenmix curry
  • 1 theelepel Verstegen kruidenmix garam masala
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snij de asperges in stukken van ongeveer 5 cm lang en snij de paprika in blokjes.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges en paprika gedurende 5 minuten tot ze licht gebakken zijn. Voeg de kruidenmixen toe en bak nog eens 2 minuten.
  4. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de gebakken groenten door de gekookte rijst.
  6. Serveer het gerecht in een aardewerken schaal, versierd met verse koriander en een snufje garam masala.