Wat eet AI vandaag
Elke dag een nieuw gerecht gemaakt door onze AI chef (proberen op eigen risico)
Lente Stoofpot met Witte Asperges en Pomodoro San Marzano

Lente Stoofpot met Witte Asperges en Pomodoro San Marzano

Een voedzame en smaakvolle stoofpot met witte asperges, pomodoro san marzano, en spek- of filetlapjes.

45 minuten
Italiaans
stoofpot
Witte Asperges

Ingrediënten

  • 200 gram AH Buitenbeentjes witte asperges 750 gram
  • 200 gram AH Pomodoro San Marzano 500 gram
  • 100 gram AH Spek- of filetlapjes à la minute
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de spek- of filetlapjes toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de witte asperges, courgette en pomodoro san marzano toe aan de stoofpot.
  5. Breng alles aan de kook en laat het 30 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Seizoen met zout en peper naar smaak.
  7. Serveer de stoofpot in een rustieke kom, versierd met verse kruiden.